Pe scurt ICI Bucuresti a gasit o noua portita de scos bani. Motivatia lor este (si o zic pe fata nu ca se ascund) : pentru ca sunt singurii fraieri din UE care nu fac asta si doi daca sunt platiti odata de ce sa nu fie platiti de doua ori. Din cate stim ICI este o institutie publica ce beneficiaza de alocari bugetare din banii contribuabilor pentru a-si asigura functionarea infrastructurii si cheltuielile de personal.

Din cate stim ICI este in subordinea Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI) . Deci ??

Iar cum mentenanta serviciilor aferente domeniilor reprezinta cheltuieli de inrastructura si de personal atunci lucrurile sunt cat se poate de clare. Adica au fost si sunt platite prin taxele si impozitele pe care le dam constinciosi.

Dar sa privim si partea buna a lucrurilor :

pentru ei

- suma este destul de mica pentru a merita un proces de la clienti ( 6 euro / an sau 12 euro / an pentru fraierul de cetatean )  

- cetateanul care a inregistrat un domeniu .ro plateste de 3 ( ori );

---------------- a --------> la achizitia dreptului 

---------------- b --------> anual prin cota din taxele si impozitele lui varsate prin intermediul ministerului in contul ICI

---------------- c--------> la mentenanta bagata pe gat de smecherii de la ICI

pentru noi : intra in vigoare de la data de 01.06.2018 la care vor mai da ei un bonus de 3 luni.

Ca urmare a consultărilor cu partenerii din data de 18.01.2017, care au avut loc la sediul ICI București și pe baza rezultatelor chestionarului „Consultări privind principiile de reglementare a domeniilor .ro” inițiat de MCSI la data de 27.05.2017, Consiliul de Administrație al ICI-București a aprobat în data de 14.07.2017 introducerea serviciului de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile „.ro”.

Multumim ca si romani simpli platitori de taxe pentru aceasta oportunitate de a plati de trei ( 3 ori ) pentru acelasi serviciu de monopol.