Design Web

A jó design megnővelheti vagy eltorzíthatja az üzenetet amelyet küldeni szeretnék ügyfeleikhez és a potenciális ügyfeleikhez.
A konkrét műszaki paramétereken túl (sebesség terhelés, érvényesítési kód W3, kép optimalizálás, stb.) és attól függően, hogy milyen típusú vizuális kommunikációt szeretnének a partnereink, mindig figyelembe vehetünk néhány fontos dolgot, amit érdemes lenne elolvasni egy kávénál :)

plain-about Az átrendezés vagy „modernizáció” esetében:) első lépés az, hogy azonosítsa a színeket amelyel társított a márka.Függetlenül attól, hogy a márkanévről vagy bármilyen meglévő honlapról beszélünk bemutat egy identitási színezést, amelyet több mint 90% -ban meg kell tartani, hogy ne indukáljón zavaroságokat a régi ügyfelek között.
Az új elemek esetükben az színelemek megválasztása az értékek alapjától függ, amelyhez csatlakozik a márkanév amely alatt fog működni az új online termék (pl: dinamikus kontra relaxáció; szín azonosság elfogadott mint norma a termékeknek / szolgáltatásoknak: öko-zöld / erdőgazdálkodás / környezet; kék: víz; vízhez társult szolgáltatások és termékek; rekreációs területek, stb; vörös - tűzhőz társult termékek stb.
Egy nagyon fontos dolog a gradiensek és a hátterek használata vagy sem, amelyet igazítani kell a layout tipúsától függően (reagáló vagy sem)

plain-about Bár látszólag egy annyira egyszerű dolog, fokozott figyelmet igényel.
A betűtípusoknak fő céja, az hogy közvetítse az üzenetet egy olyan formátumban amely értetődő függetlenül a használt eszköz típusától (telefon, tablet, laptop, desktop).
A második cél az, hogy kiemelje és erősítse az üzenetet.
A harmadik cél az, hogy közel harmonizációban legyen a többi grafikai tervezéssel és a tartalommal.
És persze, egy másik cél az, hogy különbséget tegyen a többi weboldalak között a lehető legnagyobb mértékben.
És ne felejtsük el, hogy el kell legyen ismerve a legtöbb böngészőktől.
Nagyon sok előző létrehozott honlap bemutattak hatalmas problémákat a betűtípusokban. A probléma egyszerű volt: a múltban létrehozott alkalmazások címzettek egy olyan desktop felbontóképességnek amelyek bizonyos esetekben egy 800x600 pixel szinten mentek. Igen, meglepő, hogy még mindig ilyen típusú termékeket léteznek. A fő probléma az volt, hogy kombinálva egy elavult layout-al eredményezhet egy olyan tartalmat amely nehezen olvasható a célközönség által.

plain-about A web layout kell vezesen az üzenet fogadásához és elérhetőségéhez és a tartalomhoz, függetlenül az alkalmazott eszköz típusától.
Egy másik elem, a legújabb technológiák használata a web mezőben, mind html kód megjelenités és css elemek.
Mindenesetre egy akármilyen layout keretén belül figyelembe kell venni egy másik egyszerű elemet: a teret. Bár úgy tűnik, hogy olyan egyszerű és nyilvánvaló, néha ez az elem elfelejthető , és így a tartalom olvashatatlanná válik.
A layout részel kapcsolatosan figyelembe kell vennie az ismétlődő elemeket ( header/ footer / navigation ) , és az első típusú információkat, amelyek rendelkezésre állnak a felhasználónak - az úgynevezett első látható fele a képernyőnek.
Egyszer meghatároztva a főbb layout elemeket ezeket úgy kell beállítani, hogy megfeleljenek az egyszerűsitett design paraméternek. Sokan eltévesztik, hogy egy nagyon elfoglalt layout megfelel egy nagyon jó tartalomnak.
Ne felejtsük el, hogy a design elemnek jelentős befolyása van a műszaki paramétereken.
És persze meg kell említett itt az arányokat is a tartalom tipústól függően.

plain-about Az egyik legnagyobb és legnehezebb probléma, mivel:
- a tartalomnak egyedi jellege kell legyen
- a tartalom világos és leíró kell legyen
- a tartalom amely a többségek meggyőződésükre ellentétes nem korlátozódik csak a szöveghez.
Tartalmaznak képeket és videót is. Nagyon sokszor ki van adva az a vélemény hogy napjainkban egy olyan periódusban élűnk amely kizárólag vizuális.Néha még az audio tartalom is, de ez egy különös fejezet.
- Az illusztrációk meg kell feleljenek a témának.
- A text típusú szöveg olvasható kell legyen, egyszerűen és könnyen felszivható a kívánt felhasználó típustól.
- Amikor használunk a design-ban vagy a tartalomban ikonokat ezek világosnak kell legyenek, felismerhetők és ne vonják el a figyelmet a tartalomról, csak megjelöljenek ennek egy könnyű megértést.